2022-03-29 15:05:26• hírek • Refszatmar.eu

Lankadatlanul a cyberbullyingról

Talán valami megnyugtatóbb témát kellett volna találni a Lankadatlanul nyitott bibliaóra soron következő alkalmára, elég sok a békétlenség amúgy is körülöttünk. Ennek ellenére, vagy talán éppen a békességért, ahogy az alkalomsorozaton eddig is megszokhatták, aktuális kérdésekre igyekeznek igei és szakmai válaszokat adni. Csütörtökön 18 órától Dr. Frigy Szabolcs tart előadást a szigetlankai református templomban.

A cyberbullying, magyarul internetes zaklatás egy új típusa az elsősorban kamaszkorúak között tapasztalható iskolai kiközösítésnek, ami durvább csúfolódásokból, kárörvendésből és fenyegetésekből álló, az áldozathoz elektronikus úton eljutó üzenetek sorozatát jelenti, melyet egy vagy több felhasználó visz véghez. Az internet névtelenségébe burkolózva sajnos nagyon sokan úgy gondolják, hogy bármit megtehetnek; mára így a netes zaklatás is az online világ szerves részévé vált.

Várnak tehát mindenki, szülőt, ifjút, gyermeket, áldozatot és azokat is, akiket a téma nem vagy csak közvetve érint. Semmilyen zaklatást sem szabad félvállról venni; a jelenség ugyan nemcsak a gyermekeket érinti, de egyértelműen rájuk a legveszélyesebb.

Csütörtökön 18 órától Rácz Ervin házigazda lelkipásztor nyitja meg az alkalmat egy áhítattal. Ige: „Mert amikor megérkeztünk Makedóniába, semmi nyugalma sem volt testünknek, hanem ki voltunk téve mindenféle zaklatásnak: kívül harcok, belül félelmek.” (2Kor 7,5) Dr. Frigy Szabolcs, a szatmári Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum iskolai tanácsadója, nevelési igazgatója, a Babeş–Bolyai Tudományegyetem szatmári kirendeltségének oktatója tart előadást, majd a Lanka Duó fog énekelni, dicsőítést vezetni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: